03.06.2021 TARİHLİ HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

03.06.2021 TARİHLİ HAZİRAN AYI OLAĞAN

1- Dolu Kadro Derece Değişikliği

Belediyemizin 03.06.2021 tarih ve 2021/37 sayılı meclis kararı :

Gündemin Birinci maddesi Dolu Kadro Derece Değişikliği konusunun görüşülmesi geçildi.

Belediyemiz Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 27.05.2021 tarih ve Z-18926772-601.04.02.02-1130 nolu yazıları ve ekindeki III Sayılı Dolu Kadro Derece Değişikliği Cetveli meclise sunulmakla okundu.

Meclis Başkanı Turan CANBAY; 22.02.2007 tarihli Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11.maddesi 1. fıkrası “kadrolarda derece değişikliği meclis kararıyla yapılır” denildiğinden, ekteki III Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelindeki gibi; Genel İdari Hizmetler Sınıfındaki 1 Adet 6 derecedeki İtfaiye Eri Kadrosunun 3 müktesep derecesine yükseltilmesini oylarınıza sunuyorum, dedi.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; 22.02.2007 tarihli Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11.maddesi 1. fıkrası “kadrolarda derece değişikliği meclis kararıyla yapılır” denildiğinden, ekteki III Sayılı Dolu Kadro Değişikliği Cetvelindeki gibi; Genel İdari Hizmetler Sınıfındaki 1 Adet 6 derecedeki İtfaiye Eri Kadrosunun 3 müktesep derecesine yükseltilmesine oybirliği ile karar verildi.

2- Çin Halk Cumhuriyetinin Uygur Türklerine yapmış olduğu zulüm ve baskıyı kınama.

Belediyemizin 03.06.2021 tarih ve 2021/38 sayılı meclis kararı :

Gündemin İkinci maddesi önerge ile gündeme alınan Çin Halk Cumhuriyetinin Uygur Türklerine yapmış olduğu zulüm ve baskıyı kınama konusunun görüşülmesine geçildi.

Meclis Üyesi Zeki GÜRSU kınama yazısını meclise sunmakla okudu.

“Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki halen devam etmektedir.

Terörle ve radikalizmle mücadele kisvesi altında milyonlarca soydaşımız, zorla toplama kamplarında alıkonulmakta ve “yeniden eğitim” adı altında dini ve kültürel baskılara tabi tutulmaktadır.

Müslüman soydaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirmeleri engellenmekte, ibadethaneleri yıkılmaktadır. Bu şekilde; işkence, tecavüz, kısırlaştırma, İslamiyet’in zorla terk ettirilmesi gibi uygulamalarıyla alenen insanlığa karşı suç işleyen Çin yönetimi, toplama kamplarının ve kamplardaki uygulamaların uluslararası bağımsız bir heyet tarafından denetlenmesine izin vermemektedir.

ABD, İngiltere, Kanada başta olmak üzere Avrupa Birliği ve Birleşmiş üyesi 39 ülke, Uygurlar ile birlikte diğer Türk ve Müslüman halkların gördükleri zulme karşı Çin’e tepki gösterip çeşitli yaptırımlar uygularken, Türkiye’nin de bu uluslararası girişimlere aktif destek vermesi ve hatta öncülük etmesi beklenmektedir. Soydaşlarımız, bu sorunun Birleşmiş Milletler’in gündemine taşınmasını beklemektedirler.

Subaşı Belediyesi Meclis Üyeleri olarak, Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya, bu vahşi politika son buluncaya kadar Uygur Türklerinin ve diğer soydaşlarımızın mücadelesine destek verip sesleri olmaya devam edeceğimizi beyan ederiz.”

Meclis Başkanı Turan CANBAY: Önerge ile gündeme alınarak meclise sunularak okunan Çin Halk Cumhuriyetinin Uygur Türklerine yapmış olduğu zulüm ve baskıyı kınama yazısının kabulünü oylarınıza sunuyorum, dedi.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; Çin Halk Cumhuriyetinin Uygur Türklerine yapmış olduğu zulüm ve baskıyı kınayarak, kınama yazısının kabulüne oybirliği ile karar verildi.

3- S.S. 10 Nolu Küçük Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Araçlarına Covid-19 salgını sebebiyle yardım yapılması.

Belediyemizin 03.06.2021 tarih ve 2021/39 sayılı meclis kararı :

Gündemin Üçüncü maddesi önerge ile gündeme alınan S.S. 10 Nolu Küçük Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Araçlarına Covid-19 salgını sebebiyle yardım yapılması konusunun görüşülmesine geçildi.

Meclis Başkanı Turan CANBAY: 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14.maddesinin (a) bendi ve 15 maddesinin (a) bendi gereğince; İçişleri Bakanlığının 23.03.2020 tarih ve E.5823 sayılı genelgesinde bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs  (Covid-19) salgını nedeniyle mağdur duruma düşen minibüs esnafımıza yönelik gelir desteği olabilmek için S.S. 10 Nolu Küçük Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Araçlarından 2021 Yılı İçindeki  Hat Rüsum Ücreti (Rüsum Ücreti) bedelinin alınmamasını  oylarınıza sunuyorum, dedi.

İşaretle yapılan oylama sonucunda; 5393 Sayılı Belediye Kanununun 14.maddesinin (a) bendi ve 15 maddesinin (a) bendi gereğince; İçişleri Bakanlığının 23.03.2020 tarih ve E.5823 sayılı genelgesinde bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatı açısından son derece tehlikeli olan yeni tip koronavirüs  (Covid-19) salgını nedeniyle mağdur duruma düşen minibüs esnafımıza yönelik gelir desteği olabilmek için S.S. 10 Nolu Küçük Otobüsçüler ve Minibüsçüler Kooperatifi Araçlarından 2021 Yılı İçindeki  Hat Rüsum Ücreti (Rüsum Ücreti) bedelinin alınmamasının kabulüne oybirliği ile karar verildi.