Evlilik Hizmetleri 14 Şubat 2023, 15:42
EVLENMEK İÇİN BAŞVURUDA BULUNAN ÇİFTLERDEN İSTENEN BELGELER
1-NÜFUS CÜZDANLARI ASLI VE İKİŞER ADET FOTOKOPİSİ
Resimli, Son(10) yıl içerisinde değiştirilmiş, son medeni duruma dair bilgileri içerir, okunaklı T.C. Kimliği.(Başka bir kimlikle başvuru yapılmaz)
2-EVLENME YAŞI
18 Yaşını doldurmuş olmaktır. Doldurmamış iseler
a)17 Yaşını doldurmuş ise; Anne ve Babanın imzalı izinleri ile
b)16 Yaşını doldurmuş ise; Mahkemenin vereceği “evlenebilir kararı” ile evlenme başvurusu yapılır.
3-RESİM
Son 6 (altı) ay içerisinde çekilmiş, cepheden, inkılap kanunlarına uygun olarak, baş açık (Bayanlarda alın, çene ve yüz tamamen görünmek kaydıyla baş örtülü olabilir),poz üniforma, poz veya pul resim olmayan (fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan resimler kullanılmayacaktır). Tümü aynı 4 (dört) adet resim.
4-SAĞLIK RAPORU
Aile hekimleri ve Toplum Sağlık Merkezlerinden alınacak, resimli mühür ve imza ile tasdikli, genelgenin gereği tetkiklerin yapıldığına dair bilgileri kapsayan ve son 6 (altı) ay içerisinde alınmış belgelerdir.
5-EVLENME EHLİYET BELGESİ (Evlendirme memurluğumuzdan çıkartılmaktadır.)
Açıklama:
Evlendirme memurluğumuz KPS sistemine bağlı olup sistem arızaları durumunda evlenme ehliyet belgesi nüfus müdürlüğümüzden temin edilecektir.
6-ÖZEL BELGELER
İDDET KARARI: Medeni durumu değişen bayanların, tescil tarihinden itibaren 300 (üç yüz) günlük evlenme yasağının mahkeme kararı ile kaldırılması.
BEKARLIK VE DOĞUM BELGESİ: Yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin hazırlaması gereken belgedir. Noter onaylı pasaport çevirileri gerekmektedir. Hangi şartları kapsadığı konusunda Memurluğumuzdan bilgi alınabilir.
ÇOK DİLLİ EVLENME EHLİYET BELGESİ:
Kendi ülkelerinden ve Türkiye’deki Konsolosluklardan alınan doğum belgesi-bekarlık belgesi, evlenme ehliyet belgesi ve ikamet tezkerelerindeki yazı karakterleri ile pasaporttaki yazı karakterlerinin aynı olması zorunludur. Aksi takdirde evraklar kabul edilmeyecektir.
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün 19.12.2011 tarihinde yayınlamış olduğu mevzuat uygulaması yazısına göre 2. maddesinde belirtilen “tarafların birinin Türk vatandaşı diğerinin yabancı olması halinde ise çok dilli Evlenme Ehliyet belgesi verilecektir” der.
Bu nedenle; Nüfus müdürlüğünden versiyon 2 Çok dilli Evlenme Ehliyet Belgesi almaları gerekmektedir.
VEKALETNAME :
Evlenecek çiftlerin beraber gelmeleri veya gelemeyen adayın vekalet vermesi zorunludur. Bunun için noterden ÖZEL VEKALETNAME düzenlenmesi ve bu vekaletnamede VEKALET VEREN ile VEKİLİ ve EVLENECEĞİ KİŞİNİN tam kimliği ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğu açıkça belirtilmesi şarttır. Evlendirme yönetmeliği Madde 17. Vekaletnamede kişilerin nüfus cüzdan fotokopileri arka sayfada onaylı olmalıdır. Nüfus cüzdan fotokopileri Nüfus cüzdanı bilgilerine göre olmalıdır.
(Sürücü Belgesi / Pasaport dökümü bilgileri kesinlikle kabul edilmez.)
Nikah akdi ücreti:
Belediye de yapılan nikah akdi ücreti:
Cüzdan Bedeli 675 TL
Mal ayrılığı talebi olanların, noterden yaptırmış oldukları MAL AYRILIĞI SÖZLEŞMESİ müracaat dosyasına koyulur.
Kızlık soyadını kullanmak isteyenler, müracaat anında ilgili memura talebini bildireceklerdir.
MÜRACAAT EVRAKLARI, ALINDIĞI TARİHTEN İTİBAREN 6 AY SÜRE İLE GEÇERLİDİR.
Yabancı Uyruklu Vatandaşlar için alınacak belgeler hakkında Yazı İşleri Müdürlüğü 543 23 20 (216) no'lu telefonlardan bilgi alınabilir.
İstenilen evraklar tamamlandıktan sonra gün için müracaat edilecektir.Eksik evrakla müracaat yasa gereği kabul edilmemektedir.
EVLİLİK BAŞVURU EVRAKLARI DÜZENLENDİĞİ TARİHTEN İTİBAREN 6 (ALTI AY) SÜRE İLE GEÇERLİ OLDUĞUNDAN İSTENİLEN NİKAH GÜNÜ BU TARİH ARALIĞINI GEÇMEYECEKTİR.
Nikah şahitlerinin evlenecek kişileri tanıması ve T.C. Kimlik numaralarının bildirilmesi zorunludur.